Jongerenpagina

Hoi hoi,

 

Heb je het gevoel dat het allemaal niet zo lekker met je gaat? En weet je even niet meer hoe je hier uit kunt komen? Soms is het fijn als anderen je daarbij helpen. Wat ik doe is vooral naar jou luisteren, met je meedenken om de situatie dragelijker te maken. Kan ik het altijd oplossen, helaas niet. Het leven is gewoon soms niet eerlijk verdeeld.

 

Zo maar een paar uitspraken van jongeren:

"Pfff, al die problemen, ik wou dat er eens een eind aan kwam, maar hoe dan!?"

     “Soms denk ik aan hem als ik een mooi cijfer heb gehaald op school, dan wil ik dat vertellen”.

         “Als ik boos ben, dan denk ik ……… ik haat jullie”.

            “Als ik verdrietig ben dan denk ik: ‘pap, waarom heb je dit gedaan, ik mis je zo, ik hou van je”.

              “Maar ik zeg het tegen niemand…., dat doe je niet, dat staat zo stom…”.

          “Als ik blij ben dan denk ik niet zo vaak aan haar”.

      “Soms zit mijn hele hoofd ermee gevuld”.

   “Echt ziek voel ik me op zo’n …moment”.

“Wat ik nu het meeste mis is de hond Lucky want die is met m’n vader meegegaan”.

 

Dit zijn voorbeelden, maar wel echt gebeurt. Bij mij komen kinderen en jongeren die dingen meemaken in hun leven waardoor het hele leven op de kop staat. Dingen zoals het overlijden van een dierbare of een scheiding van de ouders, of wanneer er iemand van het gezin al een lange tijd ziek is. Daar kun je heel verdrietig van worden maar ook bang, boos, is er opluchting of je voelt je zo alleen. Dat mag, dat kan, dat is zelfs heel gewoon. 

 

Ik probeer voor jou een onpartijdige luisteraar te zijn, ik creëer veiligheid en geef (h)erkenning. Tijdens de gesprekken kijk ik samen met jou naar de huidige situatie, de gewenste situatie, naar de belemmeringen en hoe eventueel hulpbronnen in te zetten zijn. 

Ook kunnen creatieve middelen een aanvulling zijn op de gesprekken. Samen bepalen we hoe we aan de slag gaan, want het moet goed voelen voor jou. Wat die creatieve middelen zijn? We kunnen gedichten maken, een gebruiksaanwijzing voor jou schrijven (hoe wil ik behandeld/benaderd worden), jouw verhaal schrijven, tekenen/schilderen. 

 
Je moet het zelf doen, maar je staat niet alleen.
Bij mij ben je welkom.

 

Spreekt het je aan? Wil je eens langskomen of heb je een vraag, dan kun je (of een ouder, mentor, vertrouwenspersoon) mij bellen, een berichtje achterlaten of een mailtje sturen;

 

Wie weet, tot gauw.

 

Groet,

 

Marion