Alvleesklieraandoeningen

 

Begeleiding bij alvleesklieraandoeningen

Mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) is een samenwerking aangegaan met de Alvleeskliervereniging Nederland. Deze samenwerking maakt het mogelijk om elkaars kennis te delen en te gebruiken ten behoeve van patiënten met een alvleesklieraandoening. Alvleesklieraandoeningen hebben namelijk grote en soms zelf invaliderende gevolgen voor zowel het privéleven als  de werksituatie van de patiënten. Een invaliderende ziekte is een aandoening die klachten met zich meebrengt waardoor je niet meer alles in het leven kunt doen wat je voorheen wel kon.

 

Ik maak deel uit van de groep therapeuten die ieder jaar bijgeschoold wordt op het gebied van de lichamelijke en psychosociale gevolgen van:

  • Acute alvleesklierontsteking (acute pancreatitis),
  • Chronische alvleesklierontsteking (chronische pancreatitis)
  • Alvleesklierkanker (pancreascarcinoom)

Hierdoor kunnen mijn collega's en ik alvleesklierpatiënten en hun naasten begeleiding bieden bij de invloed van de ziekte op hun dagelijkse leven.

  

https://www.lvpw.nl

https://www.alvleeskliervereniging.nl

 

 

Oncologieteam Salland

Ook ben ik inmiddels gevraagd om deel te nemen in het oncologieteam Salland. We zijn nog in de opbouw, de nieuwe folder wordt samengesteld. Juiste informatie hierover volgt.