Kosten en vergoedingen

 

Aan de sessies zijn kosten verbonden. Hieronder kun je meer informatie vinden over specifieke kosten. Heb je een aanvullend zorgpakket, dan worden de sessies doorgaans (deels) vergoed. 

 

Een niet nagekomen afspraak wordt, ongeacht de reden, in rekening gebracht, tenzij je minstens 24 uur voor de afspraak laat weten dat je niet kan komen door mij te bellen of een WhatsApp te sturen.

 

 

Sessies

Het aantal gesprekken hangt af van de aard en de ernst van de problematiek. Een sessie duurt doorgaans een uur.

 • De kosten voor een psychosociaal consult, zowel in de praktijk, als telefonisch of beeldbellen zijn € 92,00 per uur. De kosten voor een psychosociaal consult in het weekend zijn € 125,00 per uur.
 • De kosten voor een EMDR consult zijn € 95,00 per uur, in het weekend bedraagt een EMDR consult € 130,00 per uur.
 • De kosten voor gezinsbegeleiding per sessie zijn € 125,00 per uur.
 • De kosten voor huisbezoeken zijn € 100,00 per sessie van een uur excl. reiskostenvergoeding van € 0,28 per gereden km.
 • De kosten voor een consult op een school of bedrijf zijn € 145,50 per uur. Daarnaast worden de reisuren in rekening gebracht en een reiskostenvergoeding van € 0,28 per gereden km. 

 

Vergoeding vanuit het aanvullende zorgpakket

De vergoedingen vanuit je aanvullende ziektekostenverzekering verschillen per verzekering. Om er achter te komen of je aanvullende verzekering de sessies vergoedt bij mijn praktijk, kun je het beste hiervoor je ziektekostenverzekering benaderen. Vermeld hierbij de behandel-code van mijn praktijk: 24504. 

 

Vergoeding vanuit het aanvullende zorgpakket heeft een aantal voordelen. Hierdoor kunnen de kosten uiteindelijk vaak lager zijn dan zorg vanuit de basisverzekering: 

 • Je hebt geen verwijsbrief nodig.
 • Je eigen bijdrage van je zorgverzekering van €385,- wordt niet aangesproken.
 • De zorgverzekeraar vraagt niet om informatie zoals een diagnose en een diagnose is niet noodzakelijk om een vergoeding te krijgen. Ook is er hierdoor meer privacy. 

 

Andere vormen van hulpverlening 

Tevens ontvang je een factuur voor een MDO, overleg met bureau Jeugdzorg, Raad voor de kinderbescherming, Centrum jeugd en Gezin, huisarts en een overleg met leerkracht/ intern begeleider op school. 

 

 

Facturen

Je krijgt de factuur via de mail, waarna je via de bank kunt betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig in de praktijk. Nadat je de factuur hebt betaald, stuur je het naar de ziektekostenverzekeraar. Het deel dat wordt vergoed, wordt door de verzekeraar uitbetaald. Kijk regelmatig of de factuur niet in je spammail wordt opgeslagen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de financiële afhandeling.

 

 

Jeugdzorg vergoedingen vanuit de gemeente

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de Jeugdzorg. Informeer bij de gemeente wat de mogelijkheden zijn om een vergoeding (evt. een persoonsgebonden budget) te krijgen voor de hulp aan uw kind.

 

 

Beroepsverenigingen 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging: LVPW (Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden) als psychosociaal therapeut en in het bezit van: 

 • AGB-code
 • AGB-code voor de praktijk
 • RBCZ: (het HBO Register Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg) als BCZ registertherapeut
 • TCZ (Tuchtcommisie Complementaire Zorg)
 • SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen - gespecialiseerde geschillencommissie)