UWV-werkfitcoach

Werkend met hooggevoeligheidMomenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan voor het UWV-werkfitcoachingtraject.

Ik meen dat ik door drukte in de praktijk niet genoeg en voldoende intensief met u kan werken om u voldoende te kunnen ondersteunen.

 

Wat is werkfit maken?
Werkfit maken is een re-integratietraject, waarmee jij je positie op de arbeidsmarkt kunt verstevigen.

 

Overspannenheid, burn-out, vermoeidheid, angsten, depressies, onbegrepen psychische en somatische klachten.... steeds vaker zijn deze een oorzaak voor verzuim. Ook lichamelijke klachten die geen medische oorzaak hebben, zorgen voor veel ongemak en verzuim. Werkgever én de betrokken werknemer weten veelal niet goed de vinger op de zere plek te leggen. Een oorzaak kán (hoog)gevoeligheid zijn (ook wel hoogsensitief of HSP genoemd). Eén op de vijf mensen heeft namelijk een gevoeliger zenuwstelsel waardoor prikkels moeilijker te verwerken zijn. 

 Wanneer kies jij voor een werkfit-traject via hooggevoelig heel gewoon?
-         Je hebt een ZW-of WGA-, WAO-, WAJONG- of WAZ-uitkering. Flexwerkers en mensen, die tijdens hun WW-uitkering arbeidsongeschikt

        worden, kunnen ook een ZW-uitkering via UWV krijgen en onder de Werkfit-regeling vallen.
-         Je weet of je vermoedt dat je hooggevoelig bent en je wilt graag leren hoe je het talent daarvan kunt gebruiken en de last ervan vermindert.
-         Je wilt door een gespecialiseerde coach begeleid worden in een maatwerktraject.
-         Je wilt een werkplek vinden, die echt bij jou past.


Waarmee ga je aan de slag?
-         Het versterken van je werknemersvaardigheden
-         Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit
-         Je arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Mijn ervaring is dat hooggevoelige mensen met name bezig gaan met het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Zodra je jezelf beter begrijpt en je eigen richting kunt bepalen, volgen de andere stappen als vanzelf. Wat je daarin nodig hebt, wordt uiteraard meegenomen in het traject.

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als je ergens tegenaan loopt, even niet verder komt of wilt uitvogelen hoe je hooggevoeligheid voor je kan werken, in plaats van tegen je, dan is het prettig om dat met iemand door te werken. Een coach kan je daar bij helpen. Ik hoor vaak dat als je jaren je hooggevoeligheid niet hebt kunnen duiden, en nu ontdekt dat je Hooggevoelig bent, het overweldigend kan zijn. Of dat mensen klachten ontwikkelen waar hooggevoeligheid aan ten grondslag ligt, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid. Het is vaak prettig om het tegen iemand aan te kunnen houden die wat verder van je af staat dan je omgeving.

 

Het is belangrijk om hooggevoelige mensen te ondersteunen zodat de last ervan afneemt, en deze eigenschap kan ontwikkelen tot een kracht, een kwaliteit. Wanneer je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit voornamelijk als last ervaart is het misschien haast niet denkbaar dat het ook positief kan zijn. Toch blijkt in de praktijk vaak dat wanneer het uitzichtloos is, en er een lichtpuntje verschijnt, de hooggevoelige zich al snel kan optrekken daaraan en de kracht tot bloei komt. 

 


Deze tekst is afkomstig van UWV-werkfit en Hooggevoelig Heel Gewoon, en is aangevuld door Nabij verliesbegeleiding.