Nieuws


Vanaf juli 2021 ben ik bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag.

 

Er zijn geen referenties te vinden op deze site. 

Het gaat er niet om wat anderen van Nabij en het verrichte 'werk' vinden, om geprezen te worden, of hoe goed / of niet ik mijn werkzaamheden verricht. Ik werk vanuit mijn hart en verscheidene studies, jaarlijkse bijscholingen en probeer zo eclectisch mogelijk te begeleiden

Kom en ervaar zelf!

En bepaal daarna wat goed voor jou is...

 

op 6 maart 2021 worden weer drie bomen geplant op de Hartverwarmende Weide! Helaas, door de coronamaatregelen, nog zonder de betreffende families .

We gaan voor iedere familie een filmpje maken van het plantmoment.

 

Op 3 maart 2021 heb ik, samen met en op uitnodiging van Célie Journée, ergotherapie & coaching, een Podcast opgenomen.

We hebben samen gesproken over: 'Rouw bij ziekte. Bij verlies van gezondheid hoort ook rouw. Zelfs rauwe rouw! Hier over ga ik deze keer in gesprek met Marion Korenromp van Nabij...' luister mee via #SoundCloud https://soundcloud.app.goo.gl/4AZzM.

 

Op 13 december 2020 is er helaas geen bijeenkomst mogelijk voor een editie van Wereldlichtjesdag ivm met Corona.

Iedereen kon een gepersonaliseerd windlichtje bestellen. Dit initiatief werd erg gewaardeerd, we mochten vele bestellingen ontvangen.  We hebben besloten om het lied Precious child on line te zetten op 13 december om 19:00 uur op onze website. Dan kan iedereen toch thuis meeluisteren en het kind herinneren wat zo gemist wordt.

 

Met gepaste trots kan ik vermelden dat op 8 februari 2020 de eerste 7 bomen gepland op de Hartverwarmende Weide! Om 13.45 uur is de officiële opening van de Hartverwarmende Weide. 

Helaas kon op 28 november 2020 door de Coronapandemie geen nieuwe plantdag worden georganiseerd. We gaan kijken of in februari 2021 wat meer mogelijk is om bij elkaar te komen. De nieuw te planten bomen mogen met veel aandacht en bezoekers welkom worden geheten.

 

Op 13 december 2019 heb ik opnieuw een korte lezing mogen houden bij het mama-café in Raalte. Het onderwerp was rouw bij jonge kinderen, leeftijd 0 - 4 jarigen. De bibliotheek vulde mijn theorie mooi aan met boekjes. De ouders luisterden, de spelende kinderen rondom ons. Toch een moeilijk onderwerp voor veel ouders, maar de kinderen zorgden voor de vrolijke noot. Zó leuk om te doen...

 

Op 8 december 2019 was er een jaarlijkse bijeenkomst voor Wereldlichtjesdag, wat heb ik weer veel mensen ontmoet om samen een kaarsje aan te steken. Draadloze liefde die ouders en naasten met het overleden kind verbindt.

 

9 november was weer een bijscholing 'psychosociale begeleiding van patiënten met alvleesklieraandoeningen. Wat een mooie dag met veel theorie, maar ook tijd om vragen te stellen aan een arts en ervaringsdeskundigen.

 

31 oktober was een geweldige bijscholing van Emergenz, 'omgaan met suïcidale uitingen en gedragingen'. Naast de intensivie studie heb ik weer genoten van de intervisie met vele collega's.

 

Op 14 december heb ik een korte lezing gehouden bij het mama-café in Raalte. Het onderwerp was rouw bij het jonge kind, leeftijd 0 - 4 jarigen. Moeilijk onderwerp voor veel ouders, maar de kinderen zorgden voor de vrolijke noot. Zó leuk om te doen... 

  

Op 2 november 2018 stond de bijscholing DSM 5 op het programma, gegeven door Anita de Nennie. 

 

Op 24 november stond de bijscholing voor Alvleesklierkanker op de rol. Een intensieve dag vol verdieping.

 

op 2 juni 2018 heb ik deelgenomen aan de studiedag 'depressie anders bekeken'. Het werd gegeven door Henk Visser. Een waardevolle dag met veel andere inzichten en weer leuke medecursisten.

 

Vanaf september 2017 heb ik de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gevolgd  bij Hooggevoelig Heel gewoon. Ik heb er naar uitgezien en genoten!!! Ik heb al een aantal modules gevolgd om meer inzichten te verkrijgen, nu toch de keuze gemaakt om een gedegen opleiding te volgen. Inmiddels is in 2018 alles afgerond.

 

Op 10 december was het Wereldlichtjesdag, overal in de wereld werden om 19.00 uur lichtjes ontstoken voor alle overleden kinderen. Ik mocht als verliesbegeleider in Raalte/Heino een bijdrage leveren. Het was een mooie en warme bijeenkomst ondanks het slechte weer.

 

18 november en 9 december 2017 stonden als jaarafsluiter twee studiedagen 'begeleiding van patiënten met alvleesklierkanker' in de planning, dit in samenwerking met de patiëntenvereniging AVKV en mijn beroepsvereniging de LVPW. In de praktijk kom ik in aanraking met verschillende vormen van kanker, ik wil graag meer weten over en meer inzicht krijgen in de achtergronden. 

 

9 juni 2017 volgde ik de studiedag HSP kinderen, georganiseerd door de BIVT. Wat een waardevolle dag, gegeven door Clarisse Mirandolle!

 

op 6 juni heb ik de workshop van Marielle Giesberger gevolgd; Laat je praktijk groeien, marketing voor therapeuten. Ik was blij verrast met alle tools die we kregen. Marielle zegt zelf over de workshop;  'Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van therapeuten en coaches die niets liever willen dan hun missie uit te dragen, daarvoor een bloeiende praktijk willen, maar niets hebben met 'jezelf verkopen', 'marketing' en jezelf op de voorgrond zetten. Dit is niet nodig, want het kan ook anders. Ik leer jou hoe je klanten krijgt zonder jezelf te moeten opdringen'. Ze heeft het waar gemaakt!!

  

Op 20 april 2017 stond de workshop Spirituele Stervensbegeleiding op de agenda. Deze workshop werd gegeven door Marie Claire van der Bruggen. Heerlijk om deze dag te hebben gevolgd, met mijn rugzak verder gevuld ga ik door.

 

Zaterdag 9 april heb ik de workshop Mindhacking gevolgd, gegeven door Monique Molendijk.

Veel nieuwe inzichten opgedaan, zeker een aanrader!

 

Op vrijdag 3 maart 2017  was  de voorstelling 'Anders Gelukkig' voor de tweede maal te beleven, met in de hoofdrol Elsa Tempelman. Elsa is meervoudig gehandicapt. Ze geniet van het leven en houdt van muziek in elke vorm.

Samen met Elsa en Rosa vertelt Willie, moeder van deze twee zussen, Elsa's levensverhaal en hoe het is om zo'n bijzonder kind te hebben.

Ik mocht ook deze avond regisseren! We zijn druk in de weer geweest om ook deze avond weer tot een bijzondere avond te smeden waarin 'anders' ook heel gelukkig blijkt te zijn.

 

Vrijdag 25 november '16 nam ik deel aan het congres Positieve Psychologie in Ede.

Er werd deze dag in verschillende sessierondes gekeken naar mogelijkheden om mensen te ondersteunen in het vinden van zingeving via coaching en therapie.

 

Dinsdag 22 november '16 was de lezing van Marie-Claire van der Bruggen, auteur van verschillende boekjes waaronder 'het sprookje van de dood' en 'Zielsgelukkig'.

Ik heb genoten van deze interactieve avond, zeer inspirerend en verhelderend verhalend nam Marie-Claire de luisteraars mee.

 

Vanaf eind september 2016 t/m februari 2017 duik ik in de verdieping van Geweldloze communicatie , heerlijk om weer een studie op te pakken.

 

Op donderdag 27 oktober was de voorstelling 'Anders Gelukkig', met in de hoofdrol Elsa Tempelman.

(Theater de Storm in Winterswijk - uitverkocht!)

Elsa is meervoudig gehandicapt. Ze geniet van het leven en houdt van muziek in elke vorm.

Samen met Elsa en Rosa vertelt Willie, moeder van deze twee zussen, Elsa's levensverhaal en hoe het is om zo'n bijzonder kind te hebben.

Ik mocht deze avond regisseren!    Het was geweldig, we zijn verwonderd over de vele positieve recensies!!!

 

Op donderdag 22 september 2016 ben ik voor bijscholing naar de lezing van Jan Storms bij Hooggevoelig, heel gewoon in Olst geweest.

Jan Storms vertelde over zijn boek 'destructieve relaties op de schop'. Het was een heel goede avond, een fijne verteller die ons inspirerend meenam de diepte in van destructieve relaties.

 

Op donderdag 8 september 2016 ben ik naar Manu Keirse geweest, hij had als thema: Wat als je ouder ongeneeslijk ziek is? Manu Keirse is klinisch psycholoog, specialist in rouwverwerking en auteur van vele boeken over rouw.

De avond werd georganiseerd door Café Doodgewoon. Café Doodgewoon is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun vrienden, familie en andere belangstellenden. Het is een initiatief van het Palliatief Netwerk Salland en Stichting de Cirkel.

Het was een erg prettige lezing, ik heb genoten. Ik heb ook maar meteen het boek 'Later begint vandaag' (antwoorden over de laatste levensfase, palliatieve zorg en euthanasie) opnieuw aangeschaft.... (uitgeleend en niet terug gekregen).

 

Op 13 april jl. heb ik een presentatie gegeven voor de netwerkbijeenkomst van psychosociaal werkenden in de gemeente Raalte.

Zo leuk om te doen, en daarbij waren de reacties nadien zeer positief!

 

Op 16 april 2016 heb ik de workshop  'Professioneel omgaan met emoties' door Jan Remmerswaal  gevolgd.

Jan Remmerswaal (1945) is sociaal-psycholoog. Als opleider, trainer, docent en adviseur is hij de afgelopen dertig jaar betrokken geweest bij een groot aantal opleidingen en cursussen in het Hoger Onderwijs (zowel universitair onderwijs als Hbo) en binnen bedrijfsgerichte opleidingen. 

In deze workshop wordt ingegaan het methodisch omgaan met emoties. Emoties spelen een belangrijke rol in psychosociaal werk. Allereerst op directe wijze wanneer ze onderwerp van gesprek zijn of wanneer ze rechtstreeks worden geuit. En daarnaast ook op indirecte wijze, omdat ze altijd op de achtergrond meespelen en de toon en kleur van het gesprek bepalen.
Psychosociaal werk betekent dus ook het werken met emoties. Emoties van de cliënt, maar ook emoties van de psychosociaal werker zelf. Aan bod komen de volgende thema’s:

  • emoties en gevoelens
  • vijf basis-emoties
  • emoties aan de ‘buitenkant’ en emoties aan de ‘binnenkant’
  • de emotiecirkel
  • emoties tijdens perioden van belangrijke veranderingen
  • overdracht, oftewel de rol van oude emoties
  • signalen van overdracht
  • tegenoverdracht, oftewel de rol van eigen emoties als psychosociaal werker, methodisch omgaan met overdracht en tegenoverdracht.

 

 


LifestyleEperience 

 

Op 6 juli 2014 was Nabij te zien in het rtl-4 programma LifestyleXperience, heb je het Item gemist, bekijk 'm dan nog even snel terug!