EFT-relatietherapeut

 

EFT-relatietherapeut
EFT staat voor Emotionally Focused Therapy (emotiegerichte therapie). Ik word blij van de vriendelijkheid en het hoopvolle van deze methode. De basis ligt bij de hechtings-theorie en de behoefte van mensen zich veilig en erkend te voelen. Een belangrijk principe van EFT is dat niet de partners het probleem vormen, maar hun relatie het probleem vormt. Emotionally Focused Therapy is een therapievorm waarbij niet alleen wordt gekeken naar gedrag en communicatie, maar ook naar de gevoelens en behoeften die ‘onder’ het uiterlijke gedrag liggen.

 

Meningsverschillen, teleurstelling en af en toe een ruzie zijn ook in een goede relatie niet te voorkomen. Maar wanneer jullie merken dat het gepaard gaat met voortdurend geruzie, verdriet en woede, je terugtrekken uit de relatie of de neiging om het op te geven, dan wordt het moeilijker om er samen nog uit te komen.

 

Een neutrale ‘derde persoon’ kan dan helpen om samen te onderzoeken in welke negatieve interactiepatronen jullie zijn terechtgekomen, waar dat mee te maken heeft en hoe je deze patronen kunt veranderen en het gevoel van verbondenheid kunt verbeteren.

 

Met behulp van de methodiek EFT-relatietherapie, onderzoeken jullie de patronen die er in jullie relatie zijn geslopen. Worden jullie bewust van deze patronen en worden jullie begeleid in het veranderen hiervan. Zodoende verbeteren en versterken jullie de band. Op de website van Stichting EFT Nederland (www.eft.nl) is meer informatie over deze vorm van relatietherapie te vinden.